Trekkerrijbewijs

Je trekkerrijbewijs halen? Dat kan bij ’t Stalhûs! Sinds april 2017 leiden wij ook in de praktijk op voor het trekkerrijbewijs. De theorielessen verzorgden we al, maar deelnemers kunnen met ’t Stalhûs nu ook de weg op! Een mooie aanvulling op onze trainingen.

T-rijbewijs in de praktijk
Samen met jou stellen we een plan op waarin we het aantal lessen bepalen die jij nodig hebt voor het behalen van je trekkerrijbewijs. Vervolgens ga je in de praktijk oefenen op een nieuwe John Deere met leskipper en gaat er altijd een gecertificeerd rij-instructeur met je mee. Zowel op het erf als op de openbare weg maken we je bewust van jouw positie met een trekker op de weg. Zodra wij het gevoel hebben dat jij je in de praktijk kunt redden met een trekker op de openbare weg en bijzondere verrichtingen kunt uitvoeren, dan melden we je aan voor het trekkerrijbewijs-examen bij het CBR.

Meer weten over de mogelijkheden voor het behalen van je trekkerrijbewijs? Vul het contactformulier in en we informeren je graag over het T-rijbewijs!

Theorie trekkerrijbewijs
Vanaf augustus 2015 verzorgt ’t Stalhûs theorielessen voor het T-rijbewijs op onze locatie te Lekkum (Kealledykje 1). In samenwerking met collega Rinke Oenema van TRO-Oenkerk bereiden we kandidaten voor op het CBR theorie-examen t.b.v. het T-rijbewijs.

Oefenen met de theorie? Bestel je (online) theorieboeken eenvoudig in de webshop van theorie-leren.nl via ’t Stalhûs. Heb je een online product gekocht in de webshop? Log dan in via onderstaande button en kom direct in de oefenomgeving. Succes met het leren van de theorie voor je T-rijbewijs!

Meer weten over de mogelijkheden bij ’t Stalhûs?

Stel je vraag via onderstaand contactformulier. We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  Trekker rijbewijs halen - Stalhus.nl

  Naast de John Deere als T-lescombinatie bij ‘t Stalhûs, hebben wij ook een combinatie voor jongeren die de stap als 16-jarige hierop wel erg groot vinden. Voor deze jongeren maken wij gebruik van de New Holland T5 140 AC. Een mooie trekker waarbij je als deelnemer ook op eigen terrein kunt oefenen om toch vertrouwd te raken met de tractor en de verplichte verrichtingen hiermee uit te voeren.

  Wanneer je het omgaan met dit formaat tractor onder de knie hebt en je je ook al aardig in de theorie van het T-rijbewijs hebt verdiept, dan is de stap naar het reguliere T-rijbewijs wat minder groot.

  Daarnaast wordt een trekker ook nog eens veel breder ingezet dan alleen in de landbouw: denk bijvoorbeeld aan de aannemerij, gemeentes, instellingen en sportverenigingen waarbij er lang niet altijd op de openbare weg gereden hoeft te worden. Een T-rijbewijs is dan niet in alle gevallen noodzakelijk en dan voldoet een training met de kleinere lescombi uitstekend!

  T-Rijbewijs halen - Stalhus.nl
  CBR erkenning - Stalhus

  Let op: de leeftijd voor het doen van het CBR theorie-examen is 15,5 jaar en de minimale leeftijd voor het praktijk rijexamen is 16 jaar.