Over ’t Stalhûs

’t Stalhûs is een trainingscentrum met een breed scala aan diensten. Zo verzorgen wij diverse trainingen op maat, die wij zowel individueel als in groepsverband aanbieden. Deze training- en coachingstrajecten doen wij veelal met jongeren met een leerbeperking en/of medewerkers van sociale werkvoorzieningen. Ook werken wij samen met verschillende scholen waarbij leerlingen (groene) trainingen bij ons volgen. Al deze trainingen zijn maatwerk, waarbij wij persoonlijk contact voorop stellen.

Sinds 2017 is het ook mogelijk om je trekkerrijbewijs te halen bij ’t Stalhûs. Met een officiële CBR-erkenning voor de trekker rijopleiding bereiden wij deelnemers voor op het praktijkexamen. Daarnaast kunnen deelnemers ook theorielessen volgen als basis voor het theorie-examen.

Naast het geven van trainingen en trekkerrijlessen zijn wij gespecialiseerd in groene dienstverlening zoals hovenierswerkzaamheden, bestrating, leveren van grond, zand en haardhout. Dit doen wij vanuit onze boerderij in Lekkum, vlakbij Leeuwarden, waar alles is ingericht op het geven van trainingen. Hier creëeren we een vertrouwde setting om het maximale uit onze deelnemers te halen.

Erkend leerbedrijf - SBB

’t Stalhûs als erkend leerbedrijf

Sinds september 2018 is ’t Stalhûs officieel erkend als leerbedrijf door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Daar zijn we natuurlijk trots op! Als erkend leerbedrijf staan wij voor een goede en veilige werkplek, die aansluit bij de opleiding van leerlingen. Daardoor zijn wij in staat om de leerling/student op de werkvloer op te leiden en te coachen. Hierbij werken wij samen met de betreffende school en zorgen wij voor alle middelen waarmee de leerling zijn/haar taak in de praktijk kan uitvoeren.

Trainingscentrum in Lekkum, bij Leeuwarden

’t Stalhûs is in 2005 opgericht door Hielke en Marja Nienhuis. Op de boerderij in Lekkum begonnen we met stalling en opslag voor caravans, boten en inboedel. Inmiddels zijn wij gegroeid tot een trainingscentrum met een breed trainingsaanbod. Van coachingstrajecten, groene dienstverlening en werken met de bosmaaier tot trekker rijden, metselen en VCA: bij ons ben je aan het goede adres! Via onze website proberen wij je daarover zo volledig mogelijk te informeren. Heb je toch nog vragen? Laat het ons weten! Wij denken graag met je mee en hebben vaak een passende oplossing voor handen.